مواد لازم:
200 گرم سبزی معطر خرد شده (نعناء، جعفری، گشنیز، شنبلیله، مرزه، ترخون )
مغز گردو (10 دانه بزرگ) به 8 تکه خرد می کنیم.
برنج : یک پیمانه
زرشک : یک قاشق غذاخوری
ادویه مرغ به میزان لازم
زعفران: به میزان لازم
آبلیمو: نصف استکان
پیاز : یک عدد
نمک : به میزان لازم
فلفل: به میزان لازم
رب: 2 قاشق غذاخوری
روغن : 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
شکم مرغ را تمیز می کنیم(شش و چیزهای داخل شکمش را بیرون می آوریم تا صاف و تمیز شود) پوست مرغ را هم بسته به سلیقه هر شخص یا می کنیم یا اینکه روی آن باشد.
از یک شب قبل ، در قابلمه جدا مرغ را داخل آبلیمو و پیاز و زعفران می خوابانیم تا بوی بدش گرفته شود.
مغز گردوها را خرد می کنیم نه خیلی خرد و نه خیلی درشت .
برنج را خیس می کنیم تا نرم شود.
سبزی ها را با گردو و برنج و زرشک تفت می دهیم . به آن نمک و ادویه مرغ می زنیم.
مرغ که از شب قبل در مواد بوده بیرون می آوردیم در صافی می گذاریم آبش بیرون برود و در روغن سرخ می کنیم. مواد سرخ شده را، داخل شکم مرغ می گذاریم . می توانیم شکمش را بدوزیم یا اینکه با خلال دندان ببندیم. در داخل قابلمه ای که مرغ درون آن کامل جا شود می گذاریم و درب قابلمه را می گذاریم. شعله آن را کم می کنیم ، 1 ساعت طول می کشد تا آماده شود.
طرز تهیه سس برای روی مرغ:
2 قاشق روغن را با 2 قاشق رب تفت می دهیم و فلفل و نمک (به میزان لازم) با آب بسته به سلیقه که رقیق و غلیظ شود به آن اضافه می کنیم. و وقتی مرغ آماده شده روی آن می ریزیم.
تزئین آن با جعفری و خیارشور و سیب زمینی می تواند باشد.